Welkom!

Allereerst: van harte welkom op mijn genealogische site. Deze site toont door mij verzamelde gegevens over de verschillende "stammen" die de naam Troost voeren of voerden in Nederland en daar buiten.
Verder staan er gegevens op over de Zeeuwse familie Buys en gegevens die ik heb verzameld bij het uitzoeken van de kwartierstaat van mijn kinderen.
Ik hoop dat u hier vindt wat u zoekt. Om die kans te vergroten zou ik u willen vragen onderstaande tekst even door te lezen. Mocht u dan nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.
Veel plezier!

Voor wie bestemd?

Bij het opzetten van deze site heb ik vijf groepen van bezoekers voor ogen gehad, te weten bezoekers:

U hebt een algemene interesse in de geslachtsnaam "Troost"

In dat geval raad ik u aan om naar de pagina Genealogie Troost te gaan. Daar vind u verschillende wetenswaardigheden over deze geslachtsnaam, zoals verschillende spellingsvarianten, verspreiding, historie en de verschillende stammen.
Mocht u daarna willen gaan bladeren in de genealogische gegevens, dan raad ik u aan om eerst nog even de gebruiksaanwijzing te lezen.

Top
Home

U bent op zoek naar een specifieke "Troost"

Leest u dan eerst even de gebruiksaanwijzing (het is niet veel). Daarna kunt u dan, met behulp van de index, op zoek gaan naar de gezochte persoon.
Misschien is het daarna ook wel leuk om nog even op de pagina Genealogie Troost te kijken voor wat meer achtergrondinformatie over deze geslachtsnaam.

Top
Home

U bent op zoek naar een specifieke "Buys"

De stamboom van de moeder van mijn kinderen, Frederique Buys, was een van onze gezamenlijke projecten. Het betreft hier de geslachtsnaam Buys, die zijn oorsprong vindt in Zeeland. Meer informatie vindt u op de pagina Buys.
Leest u daarna even de gebruiksaanwijzing door voordat u gaat zoeken in de genealogische gegevens.

Top
Home

U zoekt naar een van die duizenden andere namen in mijn bestand

Ook u zou ik willen verzoeken eerst even de gebruiksaanwijzing te lezen, hij is echt niet lang. Daarna kunt u met behulp van de index op zoek gaan naar de gezochte persoon of personen.
Succes!

Top
Home

U bent nieuwsgierig naar de kwartierstaat van mijn kinderen

Op de pagina Kwartierstaat vindt u meer informatie over de kwartierstaat van mijn kinderen. Daar vindt u ook een link naar mijn gezin in deze verzameling genealogische gegevens. Vandaaruit kunt u de verschillende kwartieren onderzoeken.

Top
Home

Vragen, opmerkingen of aanvullingen zijn welkom en kunt u richten aan Erik Troost.

Heaas kan ik op dit moment deze hobby niet de aandacht geven die ik er graag aan zou willen besteden. Dat kan betekenen dat een reactie op uw mailtje soms wel meer dan een maand op zich kan laten wachten. Maar uiteindelijk lukt het mij nog steeds om op alle mailtjes te reageren.

Mocht u een bijdrage willen leveren aan deze site, dan kunt u mij voorzien van de volledige datum en plaats van geboorte, huwelijk en overlijden van dragers van de naam Troost en hun partners. Verder vind ik het leuk om een beroep te kunnen vermelden.

Indien u er geen prijs op stelt dat uw gegevens op Internet worden geplaatst, en mij dat even laat weten, dan zal ik daar zeker rekening mee houden.


© Erik Troost